портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 27 грудня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал: вбиті росією згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

28 жовтня 2023 року в тимчасово окупованій Волновасі російські військові розстріляли 27-річну Катерину Капканець. Разом із нею у приватному будинку на вулиці Донецькій загинули її чоловік, його брат із родиною та їхні батьки.

Катерина жила у Волновасі. Деякий час працювала приймальницею поїздів. Її батьки також були залізничниками. Мама Наталія – операторкою вагонної служби, тато Андрій – оглядачем вагонів. 

«Коли я працювала на залізниці, Катя саме влаштувалася до нас на роботу. Мені дали її в учениці. Навчала я її три місяці. Після того, як Катя склала іспити, ми з нею пропрацювали три роки в одну зміну. Це була спокійна і відповідальна людина. Господиня – часто приносила всілякі смаколики, приготовані власноруч», – розповіла колишня колега загиблої Марина.

Катерина довго зустрічалася зі своїм майбутнім чоловіком Олександром Капканцем, а напередодні повномасштабної війни пара узаконила стосунки.

«Вона принесла нам торт за весілля 23 лютого 2022 року. Його так і не спробували, він залишився в холодильнику на роботі. 24-го треба було виходити працювати, проте ми не пішли, бо почали обстрілювати місто…», – додала Марина.

У Катерини Капканець залишилися батьки й інші рідні.

З 24 лютого росіяни вбили 1801 мирного жителя Донеччини, поранили ще 4419. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!