портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 29 лютого 2024 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують загиблих захисників з Донеччини.

12 червня 2023 року в бою з російськими окупантами біля села Левадне Запорізької області загинув 40-річний молодший сержант Олександр Гоман, позивний DVD. 

Олександр народився в місті Горлівка. У дитинстві переїхав з родиною до села Малі Копані на Херсонщині. Там закінчив середню школу. Пройшов строкову військову службу. В цивільному житті займався сільським господарством. Дуже любив автомобілі та собак.

У 2014-2015 роках чоловік брав участь в АТО. Згодом продовжив воювати. Служив у ЗСУ за контрактом, який підписував у 2017 та 2019 роках. Воював на Донецькому напрямку. З перших днів повномасштабної війни Олександр повернувся до лав ЗСУ. Служив командиром відділення у 36-ій окремій бригаді морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

«Дуже кохала свого чоловіка. Він був доброю людиною і справжнім військовим. Завжди підтримував і оберігав сім’ю. Допомагав друзям. Дуже любив донечок. Ніколи не здавався і вірив у перемогу України. За це боровся до останнього подиху. Був вірний своїм побратимам і як командир у бою завжди був з ними», – розповіла Тамара Гоман.

Поховали морпіха на Алеї Слави цвинтаря міста Боярка Київської області.

В Олександра залишилися дружина та дві доньки. 

З 24 лютого росіяни вбили 1875 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4632. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!