портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 01 травня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Боєць ТРО Олександр Золотухін загинув 31 січня 2023 року під час виконання бойового завдання біля селища Красна Гора Бахмутської громади - отримав смертельні поранення під час ворожого танкового обстрілу. Йому було 38 років.

Олександр  народився у Донецьку. Здобув фах електромеханіка. У 2015 році переїхав до Києва. Працював фахівцем ділянки на «Новій пошті». Вільний час любив проводити із друзями, ходити з родиною в театр, на концерти, гуляти містом. Цікавився музикою та мистецтвом.

Під час повномасштабного російського вторгнення Олександр став бійцем 206-го окремого батальйону територіальної оборони, що у складі 241-ї бригади ТРО ЗСУ. Був помічником кулеметника.

«Пишаюсь своїм чоловіком, бо він міг залишитися вдома з родиною, але добровільно обрав шлях боротьби з ворогом. Оскільки ми переїхали з Донецька з окупації, то знали на власному досвіді, що чекає на Україну в разі нашої слабкості. Я знаю, що мій чоловік як захисник зробив усе, що зміг, а ми зробимо все, щоб відбудувати вільну розвинену країну, про яку він мріяв, і в розвитку якої планував брати участь після Перемоги», – розповіла дружина полеглого воїна, Тетяна.

«Це був мій перший позашкільний друг. Перший, і, здається, єдиний, хто зміг сподобатись моїй мамі (хоч взагалі не старався). Якась харизма була у цій простоті та щирості. Стільки разів слав ржач з окопів. Навіть коли не ржач присилав, все одно робив це ржачно. Такий ти був. А тепер вже не пришлеш. Друг. Хотілося вірити, що ржач від тебе це шось триваліше за цю війну, і шо він буде і після війни і не про війну. А тепер висітиме моє ніколи-непрочитане-тобою повідомлення», – написала подруга загиблого, Марія.

В Олександра залишилися дружина, двоє синів, сестра та племінники.

З 24 лютого росіяни вбили 1487 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3455. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!