портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 01 липня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників Донеччини.

21 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі селища Спірне загинув солдат Данило Тесленко, позивний Чорний. Захиснику назавжди залишиться 23 роки.

Данило народився і жив у місті Дружківка. Навчався у місцевій школі №7. Потім здобув фах токаря-оператора верстатів з число-програмним управлінням в Дружківському професійному ліцеї. Продовжив навчання у Національно-науковому професійно-педагогічному інституті. Любив грати на гітарі, захоплювався тематикою Чорнобильської зони.

У 2017 році вступив на військову службу за контрактом до лав ЗСУ. Був механіком-водієм у розвідувальній роті 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи. Брав участь у боях на Світлодарській дузі, поблизу шахти Бутівка, с. Золоте-4, на Волноваському та Мар’їнському напрямках. У 2019-му був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Повномасштабне вторгнення Данило зустрів у складі свого підрозділу на передовій Донеччини і продовжував боронити Україну від окупантів.

«Про Даню можна писати дуже багато. Він неймовірно добра людина з відмінним почуттям гумору, завжди міг вислухати і дати слушну пораду. Це дуже велика втрата, в яку досі не можу повірити, серце рветься від болю», – розповіла кохана дівчина воїна.

«Даня був найдобрішою людиною, іноді навіть дуже добрим, завжди на позитиві, обожнював тварин. Любив свою справу, гарно розбирався в машині. Завжди допомагав і підтримував, любив жартувати», – додав друг Кирило.

Поховали молодого воїна у рідному місті.

У Данила залишилися молодший брат, тітка, дівчина.

З 24 лютого росіяни вбили 1589 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3786. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!