портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 01 вересня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

21 березня 2022 року від авіаудару російських військ по житловому будинку в Маріуполі загинув 16-річний Іван Рудов. Разом із ним загинули його мама Юлія та бабуся Віра.

Під час повномасштабної війни родина переховувалася від обстрілів у приватному будинку на вулиці Пушкіна в Центральному районі міста. Саме там жила бабуся Івана, Віра.

Знайомі родини так розповіли про обставини цієї трагедії: «Лабухіна Віра Миколаївна загинула після вибуху авіабомби у своєму домі разом із донькою Юлією Рудовою та онуком Іваном Рудовим, сусідкою Іриною Мірошниченко і ще кількома людьми. Точна кількість убитих невідома. Ванєчку так і не знайшли. Тільки капюшон від куртки».

Іван Рудов народився і зростав у Маріуполі. Навчався в десятому класі ліцею. Його пригадують ввічливим, добрим, спокійним. Мама виховувала Івана самотужки.

«Ваня був тією дитиною, про яку говорять «золоте дитя». Дуже старанний, гарно вчився. З ним не було жодних проблем у школі. Ніколи не сварився з однокласниками», – пригадала колишня класна керівниця хлопця Ольга Цехмістер.

В Івана Рудова залишився батько.

З 24 лютого росіяни вбили 1676 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4061. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!