портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 01 листопада 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

32-річний Євген Кісіль загинув на початку вересня у Лимані. Він разом зі знайомим та його 11-річним пасинком пішли у ліс по дрова. Там Євген підірвався на міні…

Євген Кісіль народився на Харківщині. Згодом із сім’єю переїхав у Лиман, де вступив у місцеве залізничне училище. Він мав другу групу інвалідності по зору – через проблеми з очима не зміг працювати на залізниці. 

Працював на Лиманському комбікормовому заводі. Займався сільським господарством – зокрема, разом з батьком, Анатолієм, орендував пай, вирощував кукурудзу. 

«Євген від мене старший на шість років. У дитинстві ми багато часу проводили разом: гралися, гуляли, рибалили. Я не пам'ятаю його сумним, з будь-якої ситуації завжди знаходив вихід і вмів бачити позитив», – розповіла двоюрідна сестра, Христина. 

У Лимані Євген Кісіль познайомився зі своєю першою дружиною. У подружжя народилася дочка Діана, яку Євген дуже любив. Після розлучення підтримував із донькою теплі стосунки.

«На вихідних Женя приїздив провідати Діану, привозив подарунки, підтримував матеріально. Вони любили проводити разом час», – розповіла Христина.

Після розлучення Євген познайомився з Вікторією Полівановою, вони почали жити у цивільному шлюбі. Вікторія мала двох дітей від попередніх стосунків – Олександра та Катерину. Згодом у пари народилися двоє доньок: Оленка та Людмила. 

«Женя не робив жодної різниці між дітьми. Він хотів багатодітну родину й двох дітей Вікторії приймав як своїх. Хотів Сашку замінити батька, вчив його рибалити, майструвати. Знайшов спільну мову з Катею», – розповіла Христина.

Друзі кажуть, що Женя був добрим, безвідмовним, завжди приходив на допомогу. 

24 травня в результаті російського обстрілу Євген Кісіль втратив всю свою родину. Його батьки, Олена та Анатолій, дружина Вікторія, діти Катерина, Сашко, Оленка, Людмила переховувалася від російських обстрілів у погребі на власному подвір'ї. Дві ракети впали поблизу -  вся родина загинула на місці. Євген в цей час поїхав заряджати телефон і єдиний, хто на той час залишився живим.

За кілька місяців він підірвався на міні.

У Євгена залишилися донька Діана, сестра Христина та тітка Інна.

З 24 лютого росіяни вбили 1134 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2503. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!