портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 01 грудня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Солдат Віктор Даглі, позивний Смурфік, загинув 12 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання в районі села Невельське поблизу Бахмутом. За 5 днів до загибелі захиснику виповнився 21 рік.

Віктор народився на Донеччині. Закінчив 9 класів Нікольської школи №1, згодом здобув середню технічну освіту у Маріупольському ПТУ №64. У 2019 році вступив до лав Збройних сил України, підписав контракт із  56-ю окремо. мотопіхотною Маріупольською бригадою. Брав участь в операції Об’єднаних сил, виконуючи  бойові завдання в районі Мар’їнки, Курахового та Бахмута.

«Ніколи не стояв осторонь чужих проблем. Віктор був чуйний і уважний, добрий і працьовитий, сміливий і мужній! Ціною власного життя врятував своїх побратимів, але сам загинув. Хлопці знайшли Віктора уже без ознак життя і перевезли тіло до Дніпра. Гіркота від втрати, біль, який пронизує, до якого не можна звикнути, який не можна пробачити. Щирі співчуття рідним та близьким, велика вдячність за патріота! Вічна, світла пам’ять і слава Герою… Наша безмежна шана полеглому Захисникові!» – написали на сторінці Нікольської ЗОШ №1.

Поховали військовослужбовця у селі Оршівці Чернівецької області. У Віктора залишилися батьки.

З 24 лютого росіяни вбили 1235 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2665. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!