портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 02 січня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

40-річний Роман Семенцов загинув на залізничному вокзалі Краматорська 8 квітня 2022 року. Того дня російська армія «Точкою У» вбила 61 людину, яка чекала на евакуаційний потяг, ще 121 поранила.

Роман Семенцов працював на «Новокраматорському машинобудівному заводі». Після повномасштабного вторгнення росії Романа відправили у відпустку, і він казав: «Не можу сидіти, хочу допомагати!» 

Чоловік приєднався до волонтерів благодійного фонду «Все буде добре», які і вдень, і вночі координували евакуацію мирного населення Донеччини.

«Роман завжди намагався випромінювати позитив. Зрозуміло, що кожен, хто зважився на евакуацію, багато всього бачив і пережив, а попереду – довга та нелегка дорога. Тож підтримка людям неабияк потрібна, особливо малечі. Роман відповідав за посадку на поїзд груп з дітьми від 5 до 15 років. Одразу було помітно, що це максимально комфортна людина, що він добрий, може завжди прийти на допомогу. Знаю, що це такі заїжджені кліше, але це була правда про нього», – розповів про колегу з фонду «Все буде добре» волонтер Владислав Данильченко.

Колеги Романа згадують його як людину, яка погоджувалася на найважчу роботу. Кажуть, Роман усе сприймав з гумором, випромінював позитив і завжди намагався підбадьорити інших.

Роман був багатодітним батьком.

З 24 лютого росіяни вбили 1285 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2804. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!