портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 02 вересня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

Віктор Дєдов – фотограф, оператор та режисер маріупольського телеканалу «Сігма» загинув внаслідок ворожого обстрілу Маріуполя 11 березня. Він опинився під завалами, коли снаряд влучив у квартиру його родини. Син та дружина Віктора Дєдова вижили. 

«Дві міни. Перша – у нашу спальню. Там я і мама. Друга – в нашу кухню. Там – Вітя… Я кричу «Саша!» у відповідь: «Мама, я тут!»… І тільки біля ліфта розумію: не бачу і не чую Вітю… Остання його фраза: «Саша, у мене нема світла!» і Саша дає ліхтарик, хоч у кімнаті світло. Сонна артерія. Вітя живе ще кілька хвилин, доходить до коридору і назавжди стає нашим Світлим Янголом», – пише Наталія Дєдова. 

Віктора не змогли поховати, бо будинок згорів. 

Президент України Володимир Зеленський оприлюднив у своєму Instagram світлини Віктора Дєдова з Маріуполя.

«Таким був Маріуполь до вторгнення російських військ. Гарне півмільйонне місто. Зараз там немає фактично жодної неушкодженої будівлі. Маріуполя немає. І Віктора Дєдова, який зробив ці фото, теж уже немає», – написав у соцмережі Президент України.

З 24 лютого росіяни вбили 790 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2008. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!