портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 02 жовтня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують загиблих захисників з Донеччини.

14 березня 2023 року поблизу села Міньківка під Соледаром загинув старший солдат Сергій Зіганшин. Під час виконання бойового завдання він отримав смертельне кульове поранення. 30 березня воїну виповнилося б 44 роки.

Сергій народився і жив у місті Волноваха. Закінчив Донецький державний університет внутрішніх справ, здобувши фах юриста. Працював у Волноваському відділі Державної виконавчої служби України, потім у банку. У вільний час дуже любив читати.

З початком повномасштабної війни чоловік пішов на військову службу до ЗСУ. Служив у 56-ій окремій мотопіхотній бригаді. Весь цей час перебував у гарячих точках Донеччини. 

«Зі слів побратимів, Сергій був дуже відважним, цілеспрямованим і розумним. Він знав дуже багато, без перебільшення. Сергій не раз з хлопцями потрапляв під обстріли, де були ситуації, в яких мій чоловік виносив поранених побратимів у безпечне місце. Він ніколи багато не розповідав про свої досягнення на війні. Завжди казав: «Все потім розкажу». Мені було цікаво, коли настане те «потім», а він з посмішкою говорив: «Як тільки ми повернемо всі свої території додому, тоді все розкажу». Найбільшою заповітною мрією Сергія було звільнення рідної Волновахи. Але, на жаль, він не встиг», – написала кохана загиблого Марʼяна Тягун.

Поховали захисника на Алеї Слави цвинтаря у місті Дніпро.

У Сергія залишилися мама, двоє синів, цивільна дружина, рідні, друзі та побратими. 

З 24 лютого росіяни вбили 1729 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4193. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома.

Пам’ятаймо!