портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 03 січня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

Сім’я Чікмарьових – чоловік Олександр, дружина Маргарита, та двоє їхніх синів Матвій і Клим, жили в Бучі. Це родина переселенців із Донеччини. На Київщину Чікмарьови перебралися після вторгнення російських військ на територію рідного краю. Після 24 лютого 2022 року родині знову довелося втікати від війни.

34-річна Маргарита Чікмарьова загинула 6 березня у Бучі – росіяни обстріляли автомобіль, у якому вона їхала разом з дітьми та чоловіком. Обоє її синів також загинули.

«Вони від будинку від'їхали на якихось 800 метрів. Маргарита та діти загинули на місці. А Сашко отримав сильне поранення, залишився без ноги. Він був у лікарні, зв'язався лише з кумом і сказав йому, що в нього більше немає родини. Вони обоє так любили своїх синів! Я іноді думаю, що добре, що Рита не бачила Матвія та Клима мертвими, вона б не перенесла цього», – розповіла подруга Маргарити. 

«Вони з Сашком – україномовні, й не хотіли, щоб їхній син Матвій  ішов до школи так званої «ДНР». Переїхали до Бучі. Згодом народився другий син – Клим. Після декрету Рита працювала у Бучанській міській раді, потім у сільраді Гостомеля», – розповіла подруга загиблої.

У загиблої Маргарити, окрім чоловіка, залишилися бабуся та сестра, які живуть на Донеччині, а також батько.

З 24 лютого росіяни вбили 1286 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2805. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!