портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 03 березня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Захисник Маріуполя Олексій Ластович, позивний Кречет, загинув 21 квітня 2022 року в бою з російськими окупантами. Він не дожив три тижні до народження своєї третьої дитини – сина, на якого чекав та якому заздалегідь обрав ім’я.

Олексій родом з Донеччини. Служив у прикордонних військах, а згодом уклав контракт з окремим загоном спецпризначення Національної Гвардії України «Азов».

Разом зі своєю родиною Олексій жив у селищі Ялта, поблизу Маріуполя.

Востаннє він бачився із дружиною 24 лютого 2022 року.

«Закинув ключі від машини, сказав: «Все, я побіг!», застрибнув у машину і поїхав. Спочатку довго не з’являвся, потім – через інтернет, через повідомлення. Востаннє вийшов на зв’язок 19 квітня. Сказав, що вирушає з побратимами на завдання і щоб я не хвилювалася. А 25-го нам повідомили, що 21-го він загинув. Це мені побратими сказали, що по ньому відпрацював снайпер», – розповіла журналістам дружина Олексія Ластовича,  Тетяна.

Друзі згадують Олексія як надзвичайно чуйну та добру людину. Окрім своїх рідних дітей родина Ластовичів виховувала  племінницю Олексія, яка тепер теж планує стати військовою. Крім того, подружжя планувало всиновити четверту дитину.

У Олексія Ластовича залишилися дружина, дві доньки та син, який ніколи вже не побачить батька.

З 24 лютого росіяни вбили 1394 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3119. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!