портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 03 листопада 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

6 вересня 2023 року від російського обстрілу Костянтинівки загинула 23-річна Валерія Самаркіна. Того дня ворог поцілив по ринку в центрі міста, відібравши життя 15 людей.

Валерія народилася в Костянтинівці. Навчалася у місцевих школах №11 та №7. Після закінчення девʼятого класу пішла здобувати фах перукарки. Згодом також навчалася на бухгалтера, але навчаня не закінчила. Валерія працювала у магазині військових товарів на ринку. Також надавала послуги з нарощування вій.

«Лєра була дуже життєрадісною, доброю, завжди всім допомагала. Дуже любила смак крабових паличок, обожнювала польові квіти, любила тварин. Стільки мала планів, мріяла про те, де побуває. Багато людей її знали і любили», – розповіла сестра загиблої, Наталія. 

«Наша Лєрочка дуже любила своє місто, Україну, була патріоткою, підтримувала збори та крізь себе пропускала всі історії. Вона чекала перемоги і тільки її. Була дуже доброю, щирою, веселою, комунікабельною, безкорисливою. Мала дуже багато планів… Не так давно купила машину, їй дуже подобалось їздити за кермом …», – додала подруга Катерина Коломієць.

У Валерії Самаркіної залишилися батьки, брати і сестри.

 З 24 лютого росіяни вбили 1757 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4286. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!