портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 04 лютого 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів з Донеччини.

58-річний Микола Шульга загинув 4 березня внаслідок російських обстрілів Маріуполя. 

«Останній раз я почула голос тата за день до найстрашнішої трагедії у моєму житті… Тато кудись дуже швидко біг та кричав мені у слухавку, що в них усе добре, і що він нас любить. Тоді росія скидала бомби з неба, з усіх сторін летіли міни, все палало – а вони бігли рятувати будинок сусідів, який почав горіти», – розповіла донька Миколи.  

Микола Шульга був приватним підприємцем. Коли почалось повномасштабне вторгнення, вирішив залишитись у рідному місті та допомагати його жителям.

У день розмови з донькою Миколі вдалося забігти до підвалу, де майже 100 людей ховалися від обстрілів російської армії. Запаси харчів та води ділили на всіх. Було холодно і страшно. А на ранок, коли все стихло, Микола Шульга зі своїм песиком вийшли на вулицю. Була сонячна погода, тиша, яку раптово порушили чергові ворожі обстріли – від них чоловік загинув. Не встиг добігти до укриття 3 кроки.

«Наш тато був, є та назавжди залишиться для нас найріднішою людиною, нашим оберегом та зірочкою, що вкаже правильний шлях. Ми залишаємося дітьми, допоки в нас живі батьки. Нам, дітям, назавжди відірвали крило, але ми мусимо знайти мужність та сили жити далі… Татусю, наш рідний, ми тебе дуже сильно любимо, назавжди закарбуємо у пам'яті твою щиру усмішку, твоє найдобріше серце, мудру пораду, твою мужність, сміливість та безмежну любов до всіх нас. Ми тебе дуже міцно обіймаємо, наш Янголе. Лети... Навіки тебе любимо», – написала донька Миколи.

З 24 лютого росіяни вбили 1346 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2983. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!