портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 04 березня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Десантник Дмитро Кадуков загинув 27 січня 2023 року. Він отримав смертельні поранення внаслідок артилерійського обстрілу поблизу села Торське. Йому було 26 років.

Дмитро народився у місті Костянтинівка. У дитинстві був кмітливим, допитливим, добрим і дуже працьовитим хлопчиком. Закінчив місцеву школу №5 і вступив до Костянтинівського технікуму Луганського національного аграрного університету. 

У 2015 році продовжив навчання вже у Харківському національному аграрному університеті імені Василя Докучаєва за спеціальністю «Агрономія». Пройшов строкову службу при Військовому інституті танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».  

У вільний час любив читати, займався велоспортом, волейболом, віддавав перевагу екстремальними видами відпочинку. Був нумізматом, захоплювався аніме. Був активним учасником музично-фестивального життя України. Полюбляв тварин, квіти і мандри. Мріяв відвідати Японію, зайнятися розведенням єнотів і відкрити крафтову пивоварню.

На момент повномасштабного вторгнення окупантів Дмитро жив і працював у Польщі. Він відразу повернувся на Батьківщину, щоб стати на її захист, і вже 1 березня 2022 року приєднався до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади та вирушив на передову.

«Діма завжди був вільним, самодостатнім і незалежним. Братик був найдобрішою людиною. Чесний і відкритий. Ніколи не мислив стереотипами та завжди вірив у людей. Оптимістичний і веселий. Завжди поряд, навіть на відстані. Завжди підтримає, вислухає, допоможе. З самого його народження ми були разом. Тепер наче частина мене померла разом з ним. Ми дуже сумуємо за нашим сином, братом, дядею і другом», – розповіла сестра полеглого воїна, Ірина.

«Дмитро був сміливим і завжди позитивним. У кращому розумінні цього слова - авантюрист. Багато де бував і планував об'їздити весь світ. Нічого не боявся і загинув як Герой», – додала його подруга, Юлія Терещенко.

Поховали Дмитра на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища у Кропивницькому.

У нього залишилися батьки, сестра та племінниця.

З 24 лютого росіяни вбили 1396 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3119. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!