портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 04 жовтня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 - загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Старший солдат Владислав Малайчук, позивний Юнгер, загинув 21 квітня 2022 року під час оборони Маріуполя. Він не дожив дев’яти днів до свого 23-го дня народження.

Владислав народився у місті Родинське Донецької області, ріс у селі Богуслав на  Дніпропетровщині. Закінчив Павлоградський технікум Національного гірничого університету. В цей час був у ГО «Національні дружини». В 2019 році працював на шахті «Західно-Донбаська», але того ж року звільнився і втілив свою мрію – пішов на службу. 

Вже під час служби вступив до Одеського університету внутрішніх справ. У вільний час на базі почав займатися 3D-моделюванням, займався спортом і щовечора ходив на тренування.

До повномасштабного вторгнення Юнгер проходив сержантські курси, однак не встиг довчитися – вирушив обороняти Маріуполь. Був виконуючим обов’язки заступника командира взводу.

«Моє кохання вбила клята руzzня. Наше майбутнє, нашу сім'ю, ненароджених дітей і щасливе життя. Я не знаю, як на словах можна передати своє відчуття, коли ти дивишся на закриту труну, в якій твоя Кохана Людина», – розповіла наречена Владислава, Катерина.

«Він герой… Пишаюсь, що був знайомий з ним особисто. Коли він тільки прийшов, то одразу виділявся чіткістю, впевненістю і щирістю. Він був прямий і зрозумілий», – сказав побратим Юнгера.

Старший солдат Владислав Малайчук посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Поховали його у с. Богуслав на Дніпропетровщині. 

У Владислава залишилися батьки, двоє молодших братів і наречена.

З 24 лютого росіяни вбили 918 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2314. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!