портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 04 грудня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

26-річний артист балету і військовослужбовець Вадим Хлуп'янець загинув 15 листопада 2022 року від кулі снайпера поблизу міста Бахмут.

Вадим народився 04 червня 1996 року в Донецьку. Закінчив Київський хореографічний коледж. Після окупації рідного міста у 2014-му разом з родиною переїхав на Житомирщину.

Вадим Хлуп'янець працював артистом балету Київського національного академічного театру оперети, брав участь у спортивному житті театру. У 2017 році визнаний кращим бомбардиром у турнірі з мініфутболу серед театральних команд Києва.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну артист став на захист України у лавах Національної гвардії та вирушив разом з побратимами боронити рідну Донеччину. 

«Немає слів передати шок від цієї звістки. Співчуття близьким, друзям та колегам! Дуже буде тебе не вистачати. Дякуємо тобі. Герої не вмирають!», – написала колега Олена Зайченко.

 «Вічна пам’ять! Спочивай з миром, мій партнер по Доріану… Скільки може ця війна забирати найкращих наших хлопців, справжніх борців?», – написала колега Дар’я Ципа.

 «Неможливо підібрати слова, щоб виразити наші співчуття рідним та близьким. Розділяємо біль втрати разом з рідними та близькими загиблого. Хай пам‘ять про героя живе вічно в наших серцях! Слава воїну-захиснику України!», – зазначили в Народицькій селищній військовій адміністрації.

У Вадима залишилися батьки і брат.

З 24 лютого росіяни вбили 1237 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2680. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!