портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 05 січня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів з Донеччини.

Сім’я Чікмарьових – чоловік Олександр, дружина Маргарита, та двоє їхніх синів Матвій і Клим, жили в Бучі. Сюди батьки зі старшим сином переселилась з Донеччини після вторгнення російських військ на територію рідного краю. Саме на Київщині народився молодший - Клим. У 2022 році родині знову довелося втікати від війни.

Російські військові вбили 4-річного Клима Чікмарьова 6 березня в Бучі. Хлопчик разом із мамою, татом та старшим братом намагалися виїхати з міста, яке тоді було окуповане росіянами. Їхнє авто обстріляли.

 «Як тільки ми виїхали з дому – навпроти зупинилось БМП. Всі машини зупинились, розпочався обстріл. Загорівся автомобіль, я отримав поранення. Потім переповз із автомобіля на тротуар, заховався за деревом»,  – розповів батько Клима. Він єдиний із сім’ї вижив.

 13 квітня Климу мало виповнитися 5 років. 

«Клим ходив з моїм сином у ясла, часто вони гралися разом, перед війною ходили в паралельні клуби на футбол», – написала знайома родини Леся Шутко.

«Моя Анічка ходила в один садок із Климом, вони дружили. Одного разу Клим навіть зробив Ані пропозицію,  приніс дитячий перстеник…», – додала мама подруги Клима Олеся Зінченко.

 З 24 лютого росіяни вбили 1289 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2813. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!