портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 05 березня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Солдат Анатолій Панасенко, позивний Панас, загинув 27 лютого 2022 року у бою з російською армією поблизу Волновахи. Життя захисника обірвав ворожий обстріл з «Градів». Воїну було 43 роки.

Анатолій народився у селищі Нью-Йорк. Закінчив Донбаський державний коледж технологій та управління, здобув фах гірничого механіка. Після строкової військової служби вступив до школи міліції в Маріуполі. До 2014 року працював у міліції Ясинуватського району, а також був супроводжуючим у потягах.

У 2016 році чоловік приєднався до лав Збройних сил України. Служив у 53-й окремій механізованій бригаді імені князя Володимира Мономаха. Захищав позиції майже у всіх гарячих точках Донецької та Луганської областей.

За декілька місяців до початку повномасштабного вторгнення його підрозділ було переведено на першу лінію оборони на Волноваському напрямку. Повномасштабне вторгнення рф Анатолій разом із побратимами зустрів саме там. За кілька днів до загибелі він отримав контузію, прикриваючи собою побратима, але відмовився від госпіталізації та продовжив боронити рідні землі від окупантів. Однак до перемоги йому дожити не судилося.

«Він став моїм янголом-охоронцем. Мені дуже його не вистачає. Якби він хоч на хвилинку повернувся і дізнався, як склалося моє життя», – каже донька загиблого.

Посмертно солдат Панасенко нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Тіло воїна залишилося на полі бою через інтенсивні бої. Рідні сподіваються, що після звільнення тих територій вони зможуть гідно поховати свого захисника.

В Анатолія залишилися мама Наталя та донька Валерія.

З 24 лютого росіяни вбили 1398 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3126. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!