портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 05 травня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Капітан Владислав Шевченко, позивний Борода, загинув 31 березня 2022 року в бою з окупантами під час оборони Маріуполя. Офіцер намагався надати допомогу пораненому товаришу, однак сам зазнав смертельних поранень. На початку березня йому виповнилося 43 роки.

Владислав народився у російському місті Находка. Однак усе життя прожив у Маріуполі. Здобув фах інженера-будівельника у Харківській академії будівництва та архітектури. Працював за спеціальністю, будував мости. Любив подорожувати, захоплювався фотографією. Вільний час завжди проводив із родиною.

З початком повномасштабного вторгнення чоловік став на захист України. Служив у 109-й окремій бригаді територіальної оборони ЗСУ. Командував ротою.

«Мій Влад був найкращою людиною. Я знала, що таке бути щасливою і бути коханою. Найкращий батько, вірний друг, турботливий син. По-справжньому любив свою країну. Тому завжди знав, що стане на її захист. 25 лютого 2022 року прибув в Маріуполь та вступив до ТРО», – розповіла дружина офіцера Світлана.

Посмертно капітан Шевченко нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

У Владислава залишилися батьки, брат, дружина і син.

З 24 лютого росіяни вбили 1491 мирного жителя Донеччини, поранили ще 3474. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!