портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 05 грудня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

46-річний стрілець Сергій Федяєв загинув 5 листопада 2022 року під час деокупації Харківської області. Вже наступного дня його побратими змогли звільнити населений пункт, за який він віддав життя.

Сергій народився і виріс у Гірнику в родині шахтарів. Закінчив місцеву школу. Після проходження строкової військової служби переїхав на Сумщину, де оселився у селі Новопетрівка. 

Там чоловік познайомився з Оленою, закохані одружилися і прожили 14 років у щасливому шлюбі, виховували дітей. Згодом родина переїхала до рідного міста Сергія, де він влаштувався на роботу в шахту.

Коли почалася повномасштабна війна, чоловік приєднався до лав одного з підрозділів Сил територіальної оборони Донеччини. Брав участь у боях проти  російських військ на рідній Донеччині, згодом разом із побратимами вирушив звільняти Харківщину.

«Така страшна ціна перемог! Україна втратила свого відважного Захисника і Патріота... Хай Господь прийме твою душу до Царства Небесного, наш славний Воїне. Ми будемо берегти пам'ять про тебе в своїх серцях і молитвах... Ми ніколи не пробачимо ворогові смертей українців у цій жорстокій і несправедливій війні!» – зазначили у Роменській громаді.

Поховали захисника на Сумщині. У Сергія залишилися дружина, діти та онуки.

З 24 лютого росіяни вбили 1237 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2682. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!