портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 06 березня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

43-річна Віра Волобуєва загинула 12 лютого 2023 року в місті Часів Яр. Жінка потрапила під обстріл, коли поверталася з магазину, який був неподалік її будинку. 

Директорка місцевого палацу культури Катерина Бубнова розповіла, що Віра Волобуєва, попри часті обстріли, не евакуювалася з міста, бо не могла покинути своїх одиноких сусідів і знайомих. 

«Я їй весь час говорила: «Ну, чому ти не виїжджаєш?». Вона відповідала, що не може кинути своїх стареньких. Вона залишилася в будинку, де останнім часом фактично виконувала обов’язки голови ОСББ. Тут, за кілька днів до трагедії, волонтери знімали відео про те, як Віра облаштувала підвал, як допомагала з гуманітаркою. Вона займалася волонтерством. За свої гроші брала машину, приїжджала до мене в гуманітарний штаб, брала продукти. У її будинку залишалося людей шість, серед них – і люди з інвалідністю, і такі, що майже не ходять. Віра ними опікувалася», – розповіла Катерина Бубнова. 

Віра Волобуєва останнім часом працювала на прохідній підприємства «Вода Донбасу». Її знало і цінувало усе місто, каже Катерина Бубнова.

«Це дуже комунікабельна людина. Така «подружайка» для всіх. Її весь Часів Яр називав не Віра Волобуєва, а «Вєрунчік». Самі розумієте, яке ставлення було до людини», – пригадала Катерина.

У Віри Волобуєвої залишилися чоловік та син.

З 24 лютого росіяни вбили 1399 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3131. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!