портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 07 січня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

49-річний Андрій Манько загинув 19 травня 2022 року внаслідок російських обстрілів міста Лиман. 

Андрій Манько до 2014 року жив у Донецьку. Після російської агресії проти України разом з родиною переїхав у Лиман. Там сім’я почала облаштовуватися. Завели свиней, птицю. Андрій працював шахтарем, доглядав господарство. Після повномасштабного вторгнення росії на територію України, у травні, ворожі обстріли Лимана ставали дедалі інтенсивніші, Андрій відправив свою родину на Івано-Франківщину. Але сам не поїхав.

 «Він казав: «Я вже надто старий для того, щоби починати життя спочатку», – розповіла Галина Манько, дружина загиблого. 19 травня вона втратила зв’язок зі своїм чоловіком. А 21-го зателефонували сусіди і повідомили, що Андрій Манько загинув.

 «Він допомагав сусідам принести газовий балон. Почався обстріл. А вони далеко від підвалу були. Він загинув. Не сам. Ще з ним люди загинули. Сім’я. Коли чоловіка не стало, мені дзвонили всі сусіди й казали: «Він так нам допомагав. Він був справжній герой». Мені так і у вайбері писали, багато людей так писали…», – розповіла Галина.

 В Андрія Манька, крім дружини, залишилося троє дітей.

З 24 лютого росіяни вбили 1292 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2823. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!