портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 07 травня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Головний сержант Микола Омельницький, позивний Самара, загинув 14 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання біля села Терни Лиманської громади. Йому було 37 років.

Микола народився у місті Селидове. Здобув середню освіту. Одружився. Жив із родиною на Дніпропетровщині у селищі Гвардійське. Усе своє життя присвятив службі у Збройних Силах України.

Під час повномасштабного російського вторгнення Микола захищав Україну у складі 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ. Був артилеристом.

«Мій чоловік був професіонал у своїй роботі. Ми мали дуже багато планів. Він встиг побачити сина всього 3 рази», – розповіла дружина загиблого Яна.

«Кожна втрата приносить нашому народу біль, який не мине з роками. Прикро і боляче, що сильний, мужній чоловік, справжній патріот загинув у розквіті сил. На превеликий жаль, немає таких слів, щоб втамувати нестерпний біль рідних від непоправної втрати. Пам'ятаймо кожну хвилину кому ми завдячуємо за своє життя і свободу!!! Вічна пам'ять і шана Герою!!!» – зазначили у Новомосковській громаді.

Поховали Миколу у селищі Гвардійське.

Вдома на нього чекали мама, брат, дружина, донька і син.

З 24 лютого росіяни вбили 1497 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3481. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!