портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 07 жовтня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

27-річний Богдан Тодавчич, позивний Теадор, загинув 4 травня 2022 року біля міста Рубіжне Луганської області. Під час виконання бойового завдання захисник потрапив під ворожий артилерійський обстріл.

Богдан народився у Краматорську Донецької області. Здобув фах токаря у Краматорському вищому професійному училищі № 14. У 2018 році, на свій 24-й день народження, підписав контракт на військову службу у Збройних Силах України. У 2021-му вступив до Дружківського фахового коледжу знову на токаря. Восени того ж року їздив до Німеччини на військові навчання.

Після закінчення контракту планував працювати на заводі та здобути спеціальність майстра. Дуже любив усе робити своїми руками. Захоплювався полюванням.

На початку повномасштабного російського вторгнення Богдан служив старшим оператором протитанкового взводу 122-го окремого аеромобільного батальйону, що входить до складу 81-ї окремої аеромобільної бригади.

За знищений російський танк Теадор був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Однак за тиждень боєць загинув.

«Богдан – це людина з великої букви. Ніколи не залишить друга в біді. Було багато мрій та задумів на майбутнє. 24 лютого розбудив мене зі словами «Вставай, война началась», допоміг облаштувати підвал у домі, а 25-го поїхав разом з бойовими побратимами прямісінько до військової частини, залишивши вдома місячну доньку. Це був останній день коли я його бачила . Таких, як він, дуже мало. Я пишаюся, що була саме його дружиною», – розповіла дружина Валерія.

Поховали захисника у рідному Краматорську. У Богдана залишилися мама, дружина та маленька донечка Богдана.

З 24 лютого росіяни вбили 946 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2330. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!