портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 07 грудня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

29-річний лейтенант Сергій Мороз, позивний Шахід, загинув від ракетного обстрілу 8 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання під Сватовим на Луганщині.

Сергій жив у Слов’янську. Закінчив місцеву школу №18 та Слов'янський авіаційний коледж, згодом пішов на службу у ДСНС. Пізніше чоловік  вступив до Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут».

Сергій Мороз служив за контрактом у Збройних силах України з 2015 року. Брав участь в антитерористичний операції. Під час повномасштабної війни він командував інженерно-саперним взводом 106-го окремого батальйону територіальної оборони ЗСУ.

 «Неймовірна людина, яка загинула на Луганщині за Майбутнє наших дітей! Остання зустріч із тобою Брате… все було так швидко. Ти побачив нашу Валькірію і зупинився, щоб привітатись із нами. Ми були завжди раді нашим зустрічам, але, на жаль, вони були коротенькі по 5 хвилин… та за них багато встигали розказати один одному. Та про все! Тепер розумію, що не буде тих 5 хвилин… Пам‘ятаю, як ми познайомились: ти прийшов до нашого Бійцівського Клубу і почав тренуватись, було дуже важко, але ти не здавався. Це вразило. Таких, як ти, немає. Ти один такий добрий, щирий та сміливий, завжди в гарному настрою. Тебе не вистачає, Серьога… Як почалась Війна, ти був один з перших, хто пішов зупиняти ворога. Дуже вдячний Долі за дружбу із тобою ЗАВЖДИ ЖИВИЙ, ЗАВЖДИ ПОРУЧ!», – написав волонтер Олексій Юков.

 «Дуже привітна і сильна була людина, командир саперів, на таких тримаються ЗСУ, вічна Слава Героям України!», – написав Володимир Бударін.

Поховали офіцера у  селищі Билбасівка на Донеччині. У Сергія залишилися батьки.

З 24 лютого росіяни вбили 1237 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2694. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!