портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 08 січня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

40-річний Олексій Коротков загинув у Торецьку. Знайомі родини загиблого кажуть: про обставини трагедії відомо мало, лише те, що це трапилось в районі центрального ринку, під час російських обстрілів 28 вересня 2022 року. 

Олексій Коротков був викладачем Торецького професійного ліцею – зокрема, навчав майбутніх слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів. 

У 2021-му Олексій разом зі студентами презентував стенд із вивчення діагностування автомобілів. «Сьогодні це найголовніша наша розробка, яка стосується професії. Насамперед – це сучасні технології, а головне – ми це можемо! Також наші компетентності не залишаються на стадії діагностування, ми вчимося ремонтувати та програмувати електронні блоки керування автомобілями», – пояснював тоді Олексій Коротков.

 Активістка та волонтерка з Торецька Олена Ливицька розповідає, що Олексій був світлою людиною, завжди готовий допомогти.

 «Він був другом мого старшого брата. Займався спортом і саморозвитком. Був дуже працьовитим, багато умів робити своїми руками. Його поважали колеги та дуже любили студенти», – розповіла жінка.

 Викладачі Торецького профліцею пригадують Олексія талановитим педагогом та мудрим наставником. 

 «Він завжди намагався передати свої глибокі знання учням та колегам. Люблячий чоловік, чудовий батько, вірний та надійний, активний, життєрадісний. Будував плани на життя, вдихав кожну його мить на повні груди, радував своїх близьких та друзів. Мріяв, любив. Висловлюємо щирі співчуття рідним. Світла пам’ять», – розповіли в Торецькому профліцеї. 

 В Олексія Короткова залишились дружина, дитина та важкохвора бабуся, за якою він доглядав.

З 24 лютого росіяни вбили 1292 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2831. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!