портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 08 лютого 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

1 лютого 2023 року російська армія обстріляла житловий сектор Краматорська. Ракета «Іскандер-К» влучила в багатоквартирний будинок, в якому загинула 47-річна Ганна Бородавкіна та її чоловік Костянтин.  Свій наступний день народження Ганна мала зустріти 21 березня.

Останнім часом Ганна з чоловіком залишалися ночувати в мами, але 1 лютого вирішили бути вдома. Наступного дня жінка планувала їхати на семінар до іншого регіону.

Ганна Бородавкіна була директоркою Краматорської загальноосвітньої школи №24, вчителькою початкових класів та української мови і літератури. Педагогиня щоденно робила неоціненний внесок в освіту Краматорська, сказали в управлінні освіти міста.

У навчальному закладі, де працювала Ганна Валеріївна, її пригадують чуйною, справедливою та турботливою директоркою. «Неможливо дібрати слів, щоб висловити співчуття рідним. Світла пам'ять про Ганну Валеріївну завжди житиме в наших серцях», – написали на сторінці школи.

Колишня вчителька Ганни розповіла, що запам'ятала її старанною ученицею та хорошою людиною: «Анечка, яку я навчала в п'ятій. Золота медалістка, розумниця, світла людина, жінка, мати. Потім я навчала її дітей, успішних, так само розумних, світлих».

«Надійна та відповідальна колега. Талановита та справжня», – додала знайома загиблої Олена Дрига.

З 24 лютого росіяни вбили 1352 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3002. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!