портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 08 липня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

21 березня 2022 року в Маріуполі загинула 27-річна Христина Короткова. Від ворожих обстрілів загорівся її дім у приватному секторі на Лівому березі. Поряд з Христиною загинули її 4-річний син, мама, бабуся та її подруга.

«21 березня в їхній дім прилетів снаряд. Там було п’ятеро людей, всі згоріли живцем. Тата Христини, Олексія, на момент обстрілу не було вдома. Він намагався їх врятувати, отримав численні опіки. В одну мить він втратив дружину, єдину дочку, єдиного онука та тещу», – розповіла подруга загиблої, Олена. 

Вони дружили з дитинства. Різниця у віці між їхніми дітьми –  три тижні. Син Христини, Павло, народився раніше терміну, з патологіями. За 4 роки свого життя пережив багато операцій. Христина працювала в лікарні медсестрою. Останні роки свого життя присвятила синові.

«Христина так боролася за життя своєї дитини. І Паша теж із самого народження боровся за це життя. Попри всі труднощі зі здоров’ям, він залишався життєрадісною дитиною. Я не можу повірити, що їх більше немає», – сказала Олена. 

У Христини Короткової залишилися батько і дядько.

З 24 лютого росіяни вбили 1596 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3809 Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома.

Пам’ятаймо!