портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 08 серпня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

52-річна Інна Церцек загинула у Маріуполі  разом зі своєю матір'ю, Зінаїдою Дроздовою - 14 березня 2022 року в їхній будинок влучив російський снаряд. 

Інна разом зі своїм сином жила у приватному будинку в Центральному районі міста. Виїжджати не планували. Сподівалися, що зможуть врятуватися у підвалі.

«До них переїхали її старший брат із дружиною, мамою, моя кума з сином. Вони всі були разом. 14 березня у будинок влучив снаряд. Інна з мамою були в підвалі. В одну мить спалахнула пожежа. Все вибухнуло. Вони одразу загинули. Інші врятувалися. Були поранені, але встигли вибратися з-під завалів», – розповіла подруга Інни, Наталія Зименко. 

Інна народилася та виросла у Маріуполі. Працювала у «Держгідрографії» бухгалтеркою. Перед тим – у фінансовому відділі на машинобудівному заводі «Азовмаш». 

Інну пригадують світлою людиною з відкритим серцем. Друзі називали її "наша принцеса Діана" – за доброту, стриманість, елегантність та чарівну усмішку.

«Вона була чудовою і люблячою матір’ю, яка вкладала душу і серце у виховання свого єдиного сина. Інна дуже смачно готувала та була гостинною господинею. Любила тварин. У неї були дві великі собаки та кішка. Мала золоті руки. Чудово плела: від маленького кошика до великого килима. Інна була вірною подругою. Нам її дуже не вистачає», – сказала Наталія. 

Інна Церцек похована на цвинтарі в Маріуполі, але де саме її могила – невідомо.

Із найближчих родичів у неї залишилися син та рідний брат.

З 24 лютого росіяни вбили 1649 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3962. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!