портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 08 жовтня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Боєць територіальної оборони Володимир Линський, позивний Фенікс, загинув 20 вересня 2022 року біля міста Лиман. У серпні захиснику виповнилося 57 років.

Володимир Линський жив та працював у місті Краматорськ, брав участь антитерористичній операції. З 2014 року активно займався волонтерською, громадською та політичною діяльністю. Він очолював організацію «ПРАВИЙ СЕКТОР - ДОНЕЦЬК» у м. Краматорськ, а згодом став очільником відокремленого  підрозділу громадської організації «Державницька ініціатива Яроша». Пан Володимир брав активну участь у розвитку громадянського суспільства Донеччини, був ініціатором та учасником багатьох патріотичних заходів, спрямованих на протистояння російській агресії, вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, загиблих добровольців та військовослужбовців у російсько-українській війні. Він був головою комітету з питань АТО/ ООС громадської ради при Донецькій облдержадміністрації.

 З початком повномасштабного вторгнення Володимир приєднався до територіальної оборони та знову вирушив на передову боротися з російськими окупантами. 

«Ми разом пішли до військкомату і всі сім місяців не розлучалися, разом виконували завдання. Я розкажу, як він воював: він воював завзято, як справжній воїн, ніколи не відмовлявся від жодного завдання. Я знаю, які в нього вади були з ногою, з коліном, як у нього боліло. Але друг «Фенікс» постійно йшов будь-куди. Я скажу, що командири питали в нього поради, як у людини, досвідченої у житті. Але він виявився і воїном досвідченим… Ми разом форсували Донець… Він воював завзято, у нього горіли очі, і помер він як воїн», – розповів на прощанні із захисником його побратим Максим.

З 24 лютого росіяни вбили 961 мирного жителя Донеччини, поранили ще 2347. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!