портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 09 лютого 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

1 лютого 2023 року російська армія обстріляла центр Краматорська. Ракета «Іскандер-К» влучила в багатоквартирний будинок, в якому загинув Костянтин Бородавкін разом із дружиною Ганною.  

«Жахлива ніч. З 10-ї вечора до 6 ранку. У перші хвилини змогли врятувати сім людей зі зруйнованої палаючої будівлі, пізніше приїхали ДСНС, військові і з ними вже почали розбір уламків, між якими був затиснутий Костянтин. Але близько півночі сталося жахливе – обвал. Після цього ми перестали чути його голос. До 4 ранку Костянтина знайшли, але, на жаль, вже мертвого, о 6-й дістали його тіло. Жахлива ніч. Ми намагалися зробити все, але… На душі тепер почуття туги та злості через загублене слово, що ми його врятуємо, але не змогли…», – розповів волонтер Богдан Зуяков.

Костянтину було 50 років. Він працював механіком на заводі. Займався спортом.

«У нього були золоті руки. Вів спортивний спосіб життя – байдарки, лижі, параплан. Завжди з усмішкою на обличчі та купою анекдотів у запасі», – розповіла кума загиблого, Вікторія.

Костянтин та Ганна разом були близько 30 років. Їх пригадують гарною парою, яка жила у злагоді.

«Наші рідні Аня та Костик Бородавкіни. Не віриться, що вас більше немає у цьому світі. Як важко це прийняти! Ви завжди були разом, пліч-о-пліч, прожили практично 30 років у коханні та злагоді. І, на жаль, загинули в один день. Господь забрав вас до себе разом. Дві світлі, добрі, порядні людини, які були готові протягнути руку допомоги в будь-який момент», – говорить Вікторія.

З 24 лютого росіяни вбили 1354 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3009. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!