портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 09 квітня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

63-річна Лариса Остапчук загинула 6 березня 2022 року під час артилерійського обстрілу російськими військами Приморського району Маріуполя. 

У пекельному березні 2022-го виїхати з міста було неймовірно складно і небезпечно для життя. Офіційного «зеленого» коридору, який Україна планувала 5-6 березня, росіяни так і не підтвердили, а мирних жителів, які їхали самостійно, на трасах розстрілювали російські військові. Тож, хоч у родини Лариси було авто, вони залишалися у місті. В укриття не ходили, були в своїй квартирі, сподівалися, що дім – це фортеця, яка все витримає та захистить. 

У неділю, 6 березня, всі були вдома: Лариса Василівна, її доньки, зять, двоє онуків та двоє онучок, молодшій з яких – три роки. 

«Вибух пролунав поблизу будинку. Саме там, де була розташована спальня Лариси. Вибуховою хвилею її відкинуло. Отримані поранення виявилися несумісні з життям. Зять Лариси дістав важких поранень та лікувався у Запоріжжі, онуки та доньки не постраждали», – розповіла подруга, Наталія Воробйова. 

Лариса Остапчук народилася та жила у Маріуполі. Була вчителькою англійської. Останні чотири роки працювала у 26-й школі. 

«Її багато хто знав. Була дуже активною, життєрадісною. Грала на гітарі, співала. Обожнювала доньок та онуків. Дівчат виховувала сама. Проте на долю ніколи не нарікала. По життю була оптимісткою», – розповіла подруга Лариси, Наталія Воробйова. 

У Лариси Остапчук залишилися дві доньки - Оксана і Марина, два онуки та дві онучки.

З 24 лютого росіяни вбили 1463 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3363. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!