портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 10 квітня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Солдат Василь Романов загинув 23 лютого 2023 року під час оборони Бахмута. Йому було 22 роки.

Василь Романов народився та мешкав з родиною у селі Тетянівка поблизу Святогірська. Закінчив 9 класів місцевої школи. Потім навчався у Краматорському центрі професійно-технічної освіти. У 2020 році вступив до Краматорського фахового коледжу Донбаської державної машинобудівної академії на спеціальність «Галузеве машинобудування». Паралельно працював, щоб допомагати родині. Мріяв стати інженером.

З початком повномасштабного вторгнення Василь виїхав на Черкащину. На початку червня разом з волонтерами евакуював сім’ю до Дніпра. Там залишився жити, працював і підтримував рідних.

Восени мама Василя з трьома меншими дітьми виїхала до Німеччини. А він вирішив піти на військову службу. Пройшов навчання, і 22 лютого 2023-го його відправили на службу до 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр». Наступного дня Василь загинув. 

«На жаль, словами важко загоїти в серці болючу рану втрати. Адже смерть найріднішої людини – велике випробування. В цю гірку мить поділяємо горе сім’ї та схиляємо голову в глибокій скорботі. Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас!», – зазначили у Краматорському коледжі, де Василь залишився студентом 4 курсу.

Поховають Василя у рідному селі.

У нього залишилися мама, брати, сестри.

З 24 лютого росіяни вбили 1463 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3367.. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!