портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 10 травня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

Оксана Пилипенко загинула 2 квітня 2022 року в Маріуполі. Вона вийшла з підвалу батьківського будинку на вулиці Краснофлотській, щоби приготувати їжу  – снаряди влучили у подвір’я. Їй було 43 роки.

«Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, Ксюша з родиною перебралася до батька. Від обстрілів ховалися у підвалі. Чоловік з їхніми двома дітьми залишився в укритті, а Ксенія з батьком вийшли надвір. Почався обстріл. Було пряме влучання у будинок. Ксюша та її батько загинули», – розповіла подруга загиблої, Валентина.

Оксана працювала кореспонденткою газети «Маріупольський портовик» на державному підприємстві «Маріупольський морський торговельний порт». На момент початку широкомасштабної війни була у декретній відпустці. Виховувала сина та доньку.

«Ксюша була відкритою, щедрою та доброю. Ми познайомилися на роботі й стали подругами. Вона дуже любила свою родину. А ще не могла пройти повз безпритульних тварин – завжди їх годувала, опікувалася ними. Новина про загибель Ксюші стала справжнім шоком. Нам усім дуже її не вистачає», - розповіла подруга.

Спочатку Оксану та її батька поховали на подвір’ї будинку, де вони загинули. Згодом перепоховали на Старокримському кладовищі.

Чоловік Оксани та діти змогли вибратися з пекельного Маріуполя.

З 24 лютого росіяни вбили 1498 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3486. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!