портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 10 липня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Від російських обстрілів міста Лиман загинула 44-річна Наталія Пелих. Внаслідок ракетного удару Наталія отримали важкі поранення, від яких померла 24 травня 2022 року в лікарні. Попереднього дня від поранень зупинилося серце її доньки.

Наталія народилася у Словʼянську. Працювала там у наркодиспансері медичною сестрою. У Лиман переїхала до чоловіка Дмитра. Разом вони виховували доньку Софію.

Наталія любила наводити лад у родинному будинку. Її згадують чудовою господинею, яка гарно та вміло опікувалася домашніми справами.

«Завжди хороша, життєрадісна. Була також прямолінійною. У них була дуже гарна сімʼя. Вони любили одне одного. Завжди намагалися балувати свою маленьку Софійку», – сказала племінниця Наталії, Аліна. 

23 травня 2022 року чоловік Наталії Дмитро пішов навідати брата, який мешкав неподалік. Почався обстріл. Ворожий снаряд влучив у підвал, де сховалися Наталія з Софійкою. Рідні прибігли на допомогу. Витягнули їх з-під завалів. Дмитро взяв сусідську машину та повіз дружину й дочку до лікарні. Дорогою він теж потрапив під обстріл, довелося повертатися додому. Дістатися до Краматорської лікарні Наталії та Софії допомогли військові ЗСУ. Однак їхні поранення були надто важкі…

У Наталії залишилися мама Ольга та старша донька від попередніх стосунків – Катерина. 

Чоловік Наталії покінчив із життям.

З 24 лютого росіяни вбили 1606 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3823. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!