портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 10 серпня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників, родом з Донеччини.

3 червня 2023 року біля селища Білогорівка на Луганщині загинув 42-річний солдат Сергій Магазінов, позивний Чіф. 

Під час виконання бойового завдання він отримав смертельні поранення.

Сергій родом з Горлівки. Закінчив там автотранспортний технікум. Працював автомеханіком. Захоплювався автомобілями. Цікавився історією та зброєю. Любив готувати, співати пісні, подорожувати. 

У 2014 році, коли російські військові окупували його рідну  Горлівку, Сергій із родиною був змушений переїхати до Вишгорода на Київщині. Там почали будувати своє життя і чекали, що незабаром українська армія звільнить від окупантів Горлівку.

З початком повномасштабного вторгнення Сергій не зміг залишатись осторонь, тому приєднався до місцевої тероборони, у складі якої боронив Київську область. 

У жовтні 2022 року став до лав Десантно-штурмових військ ЗСУ. Воював у складі 81-ї окремої аеромобільної бригади. До останнього вірив у перемогу над ворогом.

«Сергій був справжнім патріотом України, любив українську мову, залюбки співав українські пісні. Був прикладом для своїх дітей, турботливим сином, люблячим чоловіком і справжнім другом. Справжнім майстром своєї справи, яку він дуже любив. 

З жовтня 2022 року захищав Україну в лавах ЗСУ. Був поранений, зазнав контузії, після одужання – знову на фронт», – розповіла дружина Сергія, Оксана.

«Не знайдеться і мільйона слів, щоб описати, якою гарною людиною був Сергій. Завжди привітний, веселий. Був начитаним, любив розповідати цікаві історії. Ніколи не жалівся на труднощі і знав, що оберігає мирне життя родини. Біль від втрати величезний. Дякуємо йому за все. У наших серцях він завжди був, є і буде Героєм! Пам’ять буде з нами назавжди. Сергію, ми тебе дуже сильно любимо», – написала близька людина загиблого.

Поховали Сергія Магазінова у Вишгороді на Київщині.

У нього залишилися батьки, дружина, донька, син, рідні та друзі, які за ним безмежно сумують.

З 24 лютого росіяни вбили 1654 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3985. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!