портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 10 вересня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

28 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі селища Красна Гора під Бахмутом загинув 31-річний солдат Олександр Мiстрюков.

Олександр народився у місті Донецьк. Здобув середню спеціальну освіту у місцевому технікумі та опанував фах кухаря-кондитера. Згодом переїхав до міста Лиман. Там у 2018 році відкрив власну справу з торгівлі – відкрив магазин. У вільний час захоплювався риболовлею.

Під час повномасштабної війни чоловік виїхав на Дніпропетровщину перед окупацією міста Лиман. Звідти вирішив мобілізуватися. Згодом захищав рідну країну у складі Збройних Сил України. Служив у 17-ій окремій танковій бригаді імені Костянтина Пестушка. Був стрільцем.

«Працьовитий, за все брався. До війни купив собаку породи бігль та зброю, планував почати шлях мисливця. Він передчував свою загибель… Перед цим сказав поховати його біля родичів у Лимані», – розповів брат загиблого Андрій.

Поховали бійця на Масляківському цвинтарі у місті Лиман.

У захисника залишилися мама, брат і пес Арчі.

З 24 лютого росіяни вбили 1704 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4126. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!