портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 11 квітня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Військовослужбовець Михайло Сафронов загинув 23 січня 2023 року в бою з російськими окупантами під Бахмутом. Захиснику було 27 років.

Михайло народився у жив у Краматорську. Навчався у місцевій школі № 16. У 2018 році закінчив магістратуру Донбаської державної машинобудівної академії. Професійно грав у шахи, був кандидатом у майстри спорту. Тренував дітей. Був активістом, любив спорт та подорожі. Захоплювався футболом, велоспортом, бігом. У рідному місті організовував благодійні забіги та заходи.

На початку повномасштабного вторгнення рф на територію України Михайло приєднався до лав Збройних Сил України. На Бахмутському напрямку він отримав поранення, а після тривалої реабілітації у січні 2023-го повернувся до побратимів під Бахмут. Цього разу востаннє. 

«Він стояв на захисті рідної Донецької області до кінця, навіть після першого поранення під серцем він не здався і повернувся захищати Батьківщину. Сильна духом людина. Міша, ти назавжди залишишся нашим Героєм України. Вічна пам'ять, друже», – написали в організації «Біговий Краматорськ».

«На Визвольній Війні загинув наш товариш по команді Team Ukraine – кандидат в майстри спорту Михайло Сафронов. Він працював дитячим тренером, пропагував здоровий спосіб життя, активно грав за нашу команду в міжнародних матчах і турнірах. Світла пам`ять Герою!» – написав Олександр Матлак.

Поховали захисника на Алеї героїв Іванівського цвинтаря в Краматорську.

З 24 лютого росіяни вбили 1463 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3372 Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!