портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 11 червня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

Від бомбардування російською армією Лівобережного району Маріуполя 13 березня 2022 року загинула 59-річна Ірина Григорʼєва. За свідченнями очевидців, той ворожий удар відібрав життя близько 30 людей.

Із подругами, Наталією та Жанною, Ірина переховувалася від обстрілів в укритті двоповерхового будинку. 13 березня піднялася з підвалу на другий поверх – до квартири Жанни. Там їх і застав вибух.

«Ми з Жанною лежали на дивані. Стіна впала на його бильця. Як у вушко голки – я побачила промінчик світла. Почали кликати на допомогу. Коли нас дістали з-під завалів, побачила знайомі капці, штани, куртку. Розуміла, що це моя подруга Ірина. Вона лягла не на диван разом із нами, а на крісло. Там і загинула», – розповіла подруга Ірини, Наталія Афанасіаді. 

Ірина Григор’єва жила в Маріуполі. Працювала завідувачкою магазину. Її згадують як чесну, відкриту, добру та інтелігентну людину. 

«Ніколи не чула від неї поганого слова. Ми дружили близько 30 років. Вона була люблячою мамою. Все своє життя присвятила сину Іллі та онучкам. Уже після її смерті народилася третя онучка. Її назвали на честь бабусі - Іринкою», – сказала Наталія.

В Ірини залишилися чоловік, син та онучки. 

З 24 лютого росіяни вбили 1556 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3676. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!