портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 11 жовтня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Солдат Богдан Фомін загинув 19 серпня 2022 року біля села Кодема Бахмутського району від прямого влучання ворожого снаряду.

 Богдан народився у 1999 році у селі Макарівка Волноваського району. Після закінчення Старомайорської загальноосвітньої школи вступив до Великоанадольського лісотехнічного фахового коледжу.

 У 2019 році Богдан вирішив пов’язати своє життя з армією. Він проходив службу в розвідувальному батальйоні на посаді водія-механіка БМП, виконував бойові завдання в зоні проведення операції Об’єднаних сил. 

Із початком повномасштабного вторгнення російської армії на територію України, Богдан повернувся до військової служби. Протягом двох місяців служив у Волноваському військкоматі.  Згодом він перевівся до бойової частини - 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» у складі 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха, де проходив службу в артилерії.

 Поховали захисника у селі Шишаки на Полтавщині. Саме туди евакуювалися його батьки, які чекали повернення єдиного сина.

 «У цій війні для українців немає чужого болю. Кожна утрата, де б не народився чи жив захисник, – це наша спільна утрата. Наш спільний біль», – зазначили у Шишацькій громаді.

З 24 лютого росіяни вбили 973 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2376. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!