портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 11 листопада 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 - загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

58-річний старший солдат Ігор Величко, позивний Змій, помер 5 вересня у лікарні імені Мечникова у Дніпрі - від поранення, отриманого 31 серпня поблизу села Карлівка Донецької області.

Ігор Величко народився у Макіївці. Згодом з батьками переїхав на Кіровоградщину, а потім – у Первомайськ Миколаївської області. Там він і прожив усе життя, закінчив місцеву школу №8. Навчався в Олександрійському професійно-технічному училищі №7, де здобув фах муляра, монтажника залізобетонних конструкцій. Працював у Первомайському в Державній регуляторній службі України. У вільний час любив рибалити.

З 2019 року Ігор служив за контрактом у 21-му окремому мотопіхотному батальйоні «Сармат» у складі 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади. Був водієм.

З початком повномасштабної війни Змій вирушив на передову захищати Україну та своїх близьких від російських окупантів.

«Мій свекор був чудовим, порядним чоловіком та душею компанії. Він завжди підтримував свою сім'ю, завжди допомагав тим, хто цього потребував, віддавав останнє, що в нього було. Любив відпочивати в колі своїх друзів та легко заводив нові знайомства. Дуже цінував та обожнював свою сім'ю. Мав маленьких онуків, яких любив понад усе в світі. На жаль, війна змінила його плани та наше життя. Ми втратили нашого тата, дідуся, чоловіка, друга... але ми ніколи не забудемо його. Онуки завжди пам'ятатимуть, що їхній дідусь – Герой України», – розповіла невістка Діана.

Поховали Ігоря Величка  у Первомайську на Миколаївщині. Вдома на нього чекали дружина, син, невістка та онуки.

З 24 лютого росіяни вбили 1193 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2583. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!