портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 12 січня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Майор Олександр Кроленко, позивний Кот, загинув 17 червня 2022 року під час виїзду з розвідувального завдання на Донеччині. Офіцер потрапив під ворожий артилерійський обстріл та загинув у ДТП. Йому був 51 рік.

Олександр народився у місті Вугледар. Закінчив Усурійське вище військово-командне училище та Донецький технікум імені Абакумова. З 1993-го по 1997 рік служив у танковому полку на Луганщині. Після звільнення повернувся до рідного міста. Працював підземним електрослюсарем на шахті. У вільний час займався бджолярством. Сам збирав сонячну та вітрову електростанції та перевів дачний будинок на зелену енергію. Любив життя й завжди допомагав оточуючим.

Із перших днів повномасштабного вторгнення рф чоловік став на захист рідної Донеччини у лавах місцевого 105-го окремого батальйону територіальної оборони ЗСУ. Був начальником групи розвідки.

«Безмежно кохаю… Вдячна за всі прожиті роки разом, за опіку мене вдень і вночі, за те, що допомагав людям у вирішенні їхніх особистих справ. Жити поряд було важко, але без нього нестерпно!» – зазначила дружина захисника Ія.

Олександра поховали на Сабурівському кладовищі на Вінниччині. В офіцера залишились дружина і син.

З 24 лютого росіяни вбили 1297 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2840. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!