портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 12 квітня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Старший сержант Богдан Бурих, позивний Аякс, загинув 28 червня 2022 року під час оборони Харківщини від російських окупантів. 

За 11 днів до цього йому виповнилося 26 років.

Богдан народився у Горлівці. З юних років  захоплювався й займався спортом. Не встиг здобути професійну освіту, адже почалася російсько-українська війна. Дочекався повноліття та став на захист Батьківщини. 

Аякс проходив службу в різних підрозділах, майже увесь час перебував на передовій. Пройшов найзапекліші ділянки фронту Донецької та Луганської областей. 

Під час повномасштабного російського вторгнення Богдан воював у лавах 3-ї бригади оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана Національної гвардії України. Служив у роті спеціального призначення.

«Богдан – Герой України, який пішов на війну у 2014 році і віддано виконував свої обов’язки до 2022-го. Кращий чоловік, якому немає рівних, кращий син і батько, справжній Герой і спеціаліст військової справи. Проходив службу у різних частинах, служив також і в «Азові», де набув безцінного досвіду», – розповіла дружина полеглого бійця, Валерія.

У Богдана залишилися дружина і донька. Дитина, про яку він так мріяв, народилася восени 2022 року. Вона так ніколи і не побачить тата.

З 24 лютого росіяни вбили 1464 мирних жителів Донеччини, поранили ще  3380. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!