портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 12 червня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації. 

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини. 

26-річний солдат Данило Подибайло, позивний Наруто, загинув 1 червня 2023 року в Кліщіївці, виконуючи бойове завдання. 

Данило народився у Донецьку. У мирному житті – музикант, поет, громадський активіст. Брав участь в Євромайдані у Маріуполі та Києві, з 2014 року був волонтером організації «Новий Маріуполь». 

У 2015 році здобув III премію на фестивалі Червона рута, пізніше був співорганізатором фестивалю «З країни в Україну». Більшість його авторських пісень присвячена російсько-українській війні та українським героям. 

Данило Подибайло був одним із найкращих майстрів освітлення сцени та звукорежисерів у Маріуполі.  

Навесні 2022 року публікував відео обстрілів з блокадного Маріуполя.  

Близькі Данила відзначають, що він був життєрадісним і миролюбним, однак завжди прагнув допомагати українським військовикам. 

«Він добре розумівся на техніці, і ці його знання допомагали нам виконувати завдання в оточеному Маріуполі», – розповів командир Данила.  

Виїхавши з оточеного міста, Данило вступив до лав ЗСУ, служив в аеророзвідці. Брав участь в обороні Києва, Слобожанському контрнаступі та битві за Бахмут. 

За словами матері, Данило все життя був у пошуку себе і вперше по-справжньому знайшов своє місце саме у війську, боронячи Україну. 

«Ти звільнився просто з усіх фізичних посад, які обіймав в нашому житті. Отримав просування по службі і пішов на підвищення. І тепер просто працюватимеш нашим щастям дистанційно. Мабуть навіть ще більше зможеш. Бо часу тепер буде вдосталь. І можливостей теж… Оберігай і далі нас, своїх дівчат, будь ласка! Як вмієш тільки ти, мій ангелику!» – написала його мати Марія Подибайло. 

У Данила залишилися мати, дві сестри, дружина і падчерка. 

З 24 лютого росіяни вбили 1557 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3678 Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!