портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 12 жовтня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами мешканців Донеччини.

27 березня 2022 року життя 84-річної Валентини Мовсесян забрав авіаналіт російської армії. Поряд із будинком, де переховувалася жінка, вибухнула бомба.

Валентина народилася в Чечні. Сім’я переїхала до Маріуполя у 1962 році. Валентина працювала вчителькою початкових класів. Після народження сина, у 1975 році, влаштувалася на Азовсталь електромонтеркою, звідти й пішла на пенсію. Рідні пригадують, що вона дуже любила дітей та онуків, захоплювалася в’язанням, вишиванням картин, а ще – грою у волейбол. Дбала про хатнє господарство, сад і город.

З 24 лютого 2022 року, коли почалася повномасштабна російсько-українська війна, Валентина жила у доньки Наталії на Лівобережжі. 2 березня переїхала до сина Едуарда в Центральний район. В середині березня будинок, де була квартира, згорів під час обстрілу. Сім’я сховалася у підвалі будинку на вулиці Купріна, 25.

«26 березня мама попросила у сина хліба, бо вони давно не їли. Він пішов знайти якісь харчі, потрапив під обстріл, його поранило в голову. Після отримання у лікарні першої допомоги, повернувся до підвалу, сказав, що приніс хліб, і в цей момент поряд із будинком розірвалася авіабомба. Мама загинула», – розповіла донька Наталія Гуц.

Син, як зміг, поховав маму на подвір’ї будинку. Згодом окупанти її перепоховали, проте де – невідомо.

У загиблої залишилися син, дві доньки і четверо онуків.

З 24 лютого росіяни вбили 1735 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4225. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!