портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 13 лютого 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Майор Геннадій Романенко, позивний Мудрий, загинув 4 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі селища Дружба неподалік  Горлівки. Йому було 55 років.

Геннадій народився у місті Єнакієве. У 1993 році закінчив Шахтинський філіал Новочеркаського політехнічного інституту, здобув фах електромеханіка гірничого устаткування. Після випуску отримав направлення на шахту «Юний комунар». Був підземним електрослюсарем 4-го розряду. 

У 2004-2014 роках працював на шахті «Єнакієвська» начальником вентиляційної техніки безпеки. Захоплювався історією України, нумізматикою. Любив філософські та історичні книги. Займався садом. Вирощував квіти, плодові дерева, виноград і горіхи. Мав пасіку, розводив свійських тварин. 

З 2016 року Геннадій із родиною жив у Києві. Працював електриком. 

Під час повномасштабної війни Геннадій Романенко був командиром взводу 101-ої окремої бригади охорони Генерального Штабу. Разом із підлеглими виконував складні завдання у гарячих точках фронту.

«Це наш любий, рідний, дорогий, турботливий батько, люблячий чоловік, безстрашний Воїн, Захисник, мудра, добра, порядна Людина. Справжній патріот, який професійно, з честю й гідністю захищав нашу країну. Таким, як він, вклоняється вся Україна, весь цивілізований світ.

Він свідомо став на захист Батьківщини. І пройшов свій шлях достойно. Завдяки таким людям відроджується українська нація, зміцнюються Збройні сили та стає непереможною Україна», – говорить дружина загиблого, Румія.

Посмертно майор Романенко нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Поховали його на Берковецькому кладовищі у Києві. У нього залишилися дружина, донька та син.

З 24 лютого росіяни вбили 1359 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3035. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!