портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 13 липня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників Донеччини.

24 квітня 2023 року, обороняючи позиції біля міста Часів Яр, загинув старший лейтенант Володимир Войтюк. Його життя обірвав ворожий мінометний обстріл - Володимиру назавжди залишиться 41 рік.

Він народився і жив у Краматорську. Закінчив Слов’янське авіаційно-технічне училище та паралельно – військову кафедру. У мирному житті займався підприємницькою діяльністю – лізингом автомобілів. Бізнес започаткував разом із братом, який згодом загинув у ДТП. Після того самостійно керував справами, навіть вже з фронту. Одружився, виховував синів. Дуже хотів, щоб родина мала все найкраще.

З початком повномасштабної війни Володимир вирішив стати на захист України від російських окупантів. 

У червні 2022 року він мобілізувався до лав 92-ої окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка. Був командиром взводу. Разом із підрозділом боронив Луганщину й Донеччину. 

«Мій брат був дуже хоробрим чоловіком, справжнім патріотом, який був готовий віддати життя за свободу своєї родини, міста, країни. Він мужньо переносив всі негаразди війни, завжди йшов у бій. Побратими запам’ятали його як людяну людину, яка могла вислухати та зрозуміти», – розповів брат загиблого, Іван.

Поховали Володимира Войтюка у рідному місті. У нього залишилися батьки, брат, сестра дружина та двоє синів.

З 24 лютого росіяни вбили 1609 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3842. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!