портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 13 вересня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

Надвечір 22 серпня 2023 року російська армія обстріляла село Торське, що у Лиманській громаді. Під час обстрілу  загинула Галина Кошкіна, а поруч із нею – її мати, пані Ніна. Вони сиділи на лавочці біля будинку, ворожий снаряд розірвався за кілька метрів від них.

Галині Кошкіній було 66 років. Вона народилася та зростала на Лиманщині. У селі Торське ходила до школи. Працювала продавчинею в магазині продовольчих товарів. Останні роки була на пенсії. Опікувалася домашнім господарством, поралася в саду і на городі. Допомагала з вихованням внуків.

«Наша мама була дуже порядною та привітною. Не знаю жодної людини, яка б сказала щось погане про неї», – розповіла невістка Галини Кошкіної, Ольга.

Через повномасштабне російське вторгнення родина Галини Олексіївни евакуювалася до Кіровоградської області. Галина зі своєю мамою також деякий час там мешкали, однак влітку вирішили повернутися та подивитися, що відбувається в рідному селі...

Поховали Галину Кошкіну та її маму в селі Рівне Кіровоградської області, куди переїхали їхні рідні. 

У Галини залишилися діти й онуки.

З 24 лютого росіяни вбили 1708 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4130. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!