портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 13 жовтня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

45-річний капітан Віктор Грецький загинув 06 березня, виконуючи бойове завдання біля селища Новотроїцьке Волноваського району. Захисник, разом з побратимом, намагався евакуювати поранених з поля бою, однак їх автомобіль підірвався.

Віктор народився у селищі Північне поблизу міста Торецьк. Закінчив вище військове автомобільне училище, здобув фах інженера-механіка. Захоплювався автомобілями. Після випуску пішов в армію і присвятив усе життя військовій службі.

Віктор був помічником начальника служби РАО та логістики 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи.

Після загибелі Віктора та його побратимів селище Новотроїцьке було окуповане російськими військовими. Тіла українських захисників багато днів пролежали там, доки місцеві жителі не поховали їх у братській могилі на місцевому цвинтарі біля Донецької траси.

«Ми прожили разом 22 роки. Ти був моїм захистом і опорою, моїм кам'яним муром, моїм надійним тилом, ти нічого ніколи не боявся, завжди відстоював правду і справедливість. Сильний сміливий, мужній, справжній офіцер, захисник. Я вірю, що ми звільнимо всі наші міста та села і зможу тебе знайти та поховати як належить, поряд із твоїми батьками», – сказала дружина Марина Нікуліна.

У офіцера залишилися дружина та дві доньки.

З 24 лютого росіяни вбили 990 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2390. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!